ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2014 12:19:20 - Rachell

nezaměstnanost

Zákon o DPH je možná chválihodný, ale živnostníků je tu pořád méně něž zaměstnanců, jak chcete tedy zajistit pracovní místa jim? A co třeba minimální mzda? Jakou výši byste preferoval?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2014 21:39:13 - Marek Černoch
Dobrý večer. Novela zákona o DPH byla jen prvním návrhem ve změnách které chceme udělat. Ale máte pravdu, že 8500 Kč je jako minimální mzda nedostačující, vzhledem ke zvyšujícím se nákladům na živobytí. Z mého pohledu je minimum kolem 12 tis. Kč, ale protiargumenty hovoří o větším zneužívání takové částky lidmi, kteří pracovat nechtějí. Je potřeba restart ekonomiky a pohledu lidí na společnost celkově. Stejné je to s důchody, protože přidat 45 Kč je výsměch. A odpověď na Vaši první otázku v oblasti zaměstnanosti...minulý týden jsem například kontaktoval pana Viesnera z Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, jejichž programem je mimo jiné řešení nezaměstnanosti. Je to jedno z prvních jednání, abych našli způsoby, jak najít lidem práci a věřte, že se těmto problémům věnuji na stopadesát procent.