Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2014 12:10:42 - VLADIMÍR DEDEK

Pane poslanče.

Co si myslíte o kumulací "několika" funkcí ve státní správě? Máme opravdu "SUPERMANY" ,kteří toto hravě zvládnou? Víte, mě stačilo když byl bývalý ministr POSPÍŠIL ještě poslancem ,což by tak nevadilo, ale to, že ještě učil na plzeňských právech na POLOVIČNÍ úvazek, tak toto asi v pořádku nebylo? Brát plat za něco co 100% nevykonávám je přece jen divné! Jaký je váš názor ?. Děkuji, Dedek Vladimír ,Třinec

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2014 9:36:41 - Ing. René Číp

Zastávám názor, že kumulace funkcí je negativním jevem na české politické scéně. KSČM byla vždy proti tomuto jevu a je i pro klouzavý mandát v PS, kdy by poslanci kteří se stanou členy vlády, byli nahrazeni po dobu výkonu funkce předsedy vlády či ministra náhradníkem dané strany, aby mohli svůj post zastávat skutečně na 100%. Stejně to funguje mj. i na Slovensku a osvědčilo se to.

Co se týče spojování funkce např. hejtmana (náměstka hejtmana, primátora, apod.) a poslance je skutečně více než zjevné, že z dlouhodobého hlediska to není dobré řešení. Jediný náš zvolený poslanec a náměstek hejtmana Jaroslav Borka u kterého toto hrozilo, již na svou funkci ve vedení kraje rezignoval a není žádný náš poslanec u kterého by se toto dělo.

Jediné logické spojení vidím v pozici poslance který je zároveň neuvolněným zastupitelem svého města či obce.