Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2014 10:27:59 - Luboš K

Je opravdu nezbytné, aby odvolaný či odstoupivší politik musel dostat funkci ve státní správě nebo polostátní firmě?

I přes to, že je zde velmi hlídáno, abyste dostávali spíš primitivní a jednoduché otázky, zeptám se: Píšete, že politik má dostat místo ve státní správě jako úctu za dobře vykonanou práci a za to, aby nevyzradil jakési tajemství, se kterým se setkal ve funkci. A je Vám líto, že se toto nestalo celospolečenským pravidlem. Jako velmi vzdělaného právníka a docenta se Vás tedy logicky ptám, ve kterém roce budeme ve státní správě pracovat všichni? Děkuji za odpověď. Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2014 20:15:04 - Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.
 Pane Luboši, já přece nepíši, že má lukrativní místo dostat každý politik či každý vysoký úředník. Stát se ovšem musí chránit a jestliže takové persony, jako je například náčelník generálního štábu AČR, ředitel rozvědky či policejní prezident, apod. jsou po výkonu funkce "odejiti" kamkoliv, pak se stane, že např. bývalého náčelníka generálního štábu zaměstná izraelská firma, apod. .........a proč asi? Takže chytrý stát si takové osoby chrání a přidělí jim takové posty či dobře placené funkce, aby je nikdy ani nenapadlo jít do soukromého sektoru či někde jinde vyzrazovat informace přísně tajného charakteru. U nás je však, bohužel, bordel úplně ve všem, takže jak se zdá, nikdo se ani tímto problémem příliš nezabývá. A to je špatně. Děkuji Vám za dotaz a ať se Vám daří.