Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2014 16:57:13 - Simon Král

situace na Ukrajině

Co říkáte na situaci na Ukrajině? Vláda chce sankce pro lidi zodpovědné za násilí na Ukrajině, souhlasíte a jakou roli zde má zahraniční výbor, kterého jste členkou? A jak se k tomu staví ODS? Jste málo vidět :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2014 19:45:05 - Ing. Jana Fischerová, CSc.
 Pane Králi,
byla to právě ODS, konkrétně paní poslankyně Miroslava Němcová, která požádala o zařazení bodu jednání Poslanecké sněmovny - Situace na Ukrajině. Zdálo se nám, že vláda ze začátku nebyla v této věci dostatečně rychlá. Proto nakonec došlo k zařazení tohoto bodu do jednání v rámci  6. schůze PSP. Navrhovali jsme i usnesení, která měla být přijata na podporu demokratických postupů na Ukrajině. Osobně jsem byla přihlášena také kromě dalších  do rozpravy. V den jednání - vyslovení důvěry vládě byl tento bod všemi ostatními politickými stranami  (kromě ODS) vyřazen  z programu. Jednali jsme o tom i s nově zvoleným ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, ale ke schválení tohoto bodu, aby  byl dořešen v rámci minulé  schůze, nedošlo. 

Zúčastnila jsem se jako místopředsedkyně zahraničního výboru jednání Višegrádské 4, kde jsme na podporu Ukrajiny odsouhlasili další finanční prostředky právě z těchto fondů.

Dále jsme požadovali svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ve věci Situace na Ukrajině, bohužel  ani k  tomuto kroku zatím nedošlo. 

Pan europoslanec  Jan Zahradil za ODS se v médiích několikrát v této věci vyjadřoval- jednoznačně , naposledy konkrétně k eskalaci napětí na Krymu, které ohrožuje nejen regionální, ale i evropskou bezpečnost, zejména ve střední a východní Evropě.

Plně si uvědomujeme, jak je situace na Ukrajině stále vážná  . Proto ODS jistě podpoří českou vládu v tom, aby se spolu s ostatními urychleně zasadila o návrat k politickým prostředkům.