Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2014 15:10:13 - petr lexa

Sankce vůči Ukrajině?

Pane Foldyno, rozumím vaší odpovědi dobře, tedy, že nepodporujete sankce vůči ní ze strany Západu? A je podle vás vůbec možné, že konflikt skončí? Stále slyšíme o radikálech, jak je ale známo, těm většinou nejde o smírné řešení. Děkuji za odpověď a děkuji za váš upřímný názor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2014 10:35:24 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Lexo,

jsem přesvědčen, že je potřeba sankcionovat ty, kteří se prokazatelně dopustili zločinu. S takovými sankcemi nemám problém. Ale deklaratorní odsuzování kroků, které jsou víceméně odpovědí na agresivní až teroristické chování některých skupin, považuji za politické vměšování. Jsem přesvědčen, že zásadní myšlenky opozice, které byly na začátku vyřčeny, byly srozumitelné a oprávněné, avšak radikalizace a tendence s tím spojené, zejména těch nejagresivnějších skupin nacionálně fašizujících, nutí a nutilo by jakoukoli vládu na světě odpovědět tvrdými prostředky v souladu se zákony, které jsou platné v dané zemi, ale jak jsem přesvědčen, podobné zákony platí na stejné skupiny ve Washingtonu, Berlíně, Londýně a jistě by platily i v Praze. Ukrajina potřebuje smysluplný dialog o řešení vztahů, které přišly po rozpadu Sovětského svazu a vyhlášení Ukrajiny, ale jak je vidět, jsou i historickými problémy, které život na Ukrajině s sebou nese. Je nutné hledat konstruktivní přístup rozumných lidí v Evropě, na Ukrajině, ale také v Rusku, aby nedošlo k eskalaci a krveprolití na Ukrajině, ale konsolidaci situace.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna