RNDr. Miroslav Škaloud

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2014 12:22:52 - Božena G.

supervolební rok pro ODS

Budete letos obhajovat mandát? Myslíte si, že máte pod křídly modrého ptáka šanci uspět :) Já si nemůžu pomoc, ale žádnou změnu krom nového vedení zatím nevidím a volby se blíží... Jako opozice se chová přirozeně,ale co děláte pro obnovení důvěry voličů? Nezlobte se, ale kritizovat umí každý. Jak vám ale znovu věřit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2014 12:27:05 - RNDr. Miroslav Škaloud

Vážená paní,

to, zda budu obhajovat, závisí na výsledcích primárních voleb. K těmto volbám dosud nedošlo.

Značka jistě vliv má, a šance kandidáta na zvolení s ní souvisí. Nemusí to být ale rozhodující faktor.  Pokud bych měl vaší otázku interpretovat jako námět k tomu, zda bych neměl kandidovat pod jiným uskupením, tak to nemám v úmyslu.

Změny v ODS se odehrávají v několika rovinách. V personální, ve způsobu fungování a v programové rovině. Volání našich voličů po personální obměně se naplňuje. Sama víte, že došlo k úplné obměně vedení ODS. Ke změnám ve vedení nižších článků, např. v oblastech dochází průběžně.

Některá opatření (která zřejmě vycházela vstříc podobným pocitům, jako máte Vy, tj. „chceme vidět změny“) byla natolik zásadní, že si již nedovedu představit radikálnější zásahy v demokratické straně. Jednalo se např. o zrušení oblastních sdružení p12, p4 nebo Praha východ a to ze strany vedení.

Pokud jde o fungování ODS, zde jsme přijali řadu organizačních opatření, např. sněm oblastí (pro lepší zpětnou vazbu mezi vedením a členskou základnou), nebo snížení členů výkonné rady (pro efektivnější rozhodování), a některé další.

Jak nám lze znova věřit? Rozhodně můžete věřit tomu, že ODS vždy cílila na ty nejdůležitější problémy, jejichž řešení přinášelo dlouhodobou a reálnou prosperitu. Ve srovnání s ostatními stranami, ODS vždy více akcentovala právo svobodné volby, nižší přerozdělování i nižší regulace. Ti, kteří chtějí, aby někdo hájil tyto hodnoty, mají stále svého zastánce.

Politická reprezentace ODS vykazovala vždy odvahu k nutným reformním změnám, které reagovaly na budoucí rizika. Poslední vláda pod vedením ODS přinesla občanům České republiky přes některá nepopulární opatření rozhodně více pozitivního. Cílem bylo zajistit v situaci celosvětové krize podmínky pro budoucí zdravý růst České republiky a to se podařilo. Správnost vládních kroků se dříve nebo později potvrdí. Detailněji na http://www.skaloud.net/clanky/proc-volit-ods-20-10-2013/

Kandidátní listiny za ODS do posledních sněmovních voleb, byly obsazeny osobami, které nebyly zatíženy ani skutečnými, ani fiktivními skandály a měly za sebou většinou velmi úspěšnou práci např. v obecních zastupitelstvech, nebo zastupitelstvech městských částí. To bude platit i pro kandidáty do voleb tohoto supervolebního roku. Ti všichni velkou většinou zastávají a budou zastávat nadále hodnoty, pro které nás řada našich bývalých voličů volila.

M. Škaloud