Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2014 17:52:05 - Cyril Podolský

OH

Co bylo podle Vás na ruské olympiádě tak drahé, že to stálo miliardu? To by pomohlo prakticky celé Africe nebo Ukrajině přeci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2014 11:18:13 - Radek Rozvoral
Dobrý den pane Podolský. Máte pravdu, že to byla velice drahá akce. Náklady na olympiádu v Soči byly 50 miliard dolarů, což je jeden bilion korun. Výstavba sportovišť stála "pouze" 6 miliard dolarů, což je jen 12% z celkových nákladů. Nejdražší položkou byly investice do infrastruktury a s tím také úplatky spojené s jejich vícenáklady. Nezanedbatelnou položkou byly také investice do zajištění bezpečnosti. To, že by ty peníze pomohly někde jinde je sice pravda, ale vždy záleží na investorovi, kam své peníze investuje. Velkou část investic využijí rusové i pro pořádání mistrovství světa ve fotbale, které se zde uskuteční v roce 2018 a Soči je jedním z jedenácti měst, kde se bude konat. Hrát se bude na stadionu, kde probíhalo slavnostní zahájení a slavnostní ukončení olympiády.