ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2014 10:25:21 - Rachell

referendum

Vláda zamítla váš návrh zákona o referendu. Upřímně, jakou šanci dáváte tomu, že projde? A neuvažujete tak už samotný návrh projednat se zástupci vládních stran, aby vás pak podpořili? Zákon o referendu nebyl také jedinou vaší prioritou, kdy předložíte zákon o trestněprávní odpovědnosti politiků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2014 22:23:05 - Jana Hnyková
Prosazení jakýchkoli zákonů, které připraví Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, je z opozičních lavic velmi složité. Zákon o obecném referendu je pro nás velmi důležitý a stejně tak k němu přistupujeme. To znamená, že i přes zamítavé stanovisko vlády uděláme vše pro jeho prosazení. Včetně vyjednávání se všemi parlamentními stranami o jeho podpoře. Zákon o trestní odpovědnosti politiků je logickým pokračováním našeho úsilí o zlepšení politické situace v naší zemi. Proto na něj v žádném případě nerezignujeme, je ovšem velice složité připravit kvalitní zákon tak, aby měl šanci projít schvalovacím procesem v Poslanecké sněmovně. Vše chce prostě svůj čas a nechceme návrhy zákonů šít horkou jehlou. Příprava takovéhoto návrhu trvá jistou dobu. Chci připomenout, že jsme nejaktivnějším uskupením stávající Poslanecké sněmovny, které do této chvíle předložilo již sedm návrhů zákonů. Je pravdou, že jsme se částečně spoléhali na spolupráci se stranami, které mají tyto cíle ve svých programech. Jak vidno, jejich sliby se zatím zdají býti liché, o to víc se musíme snažit my.