Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2014 0:15:27 - pakanek

změna volebního systému

Dobrý den, co říkáte úvahám o změnách volebního systému? Konkrétně třeba celkové hranici 5%. Připomněl bych případ Petra Pávka (SZ), kterému roku 2006 v jeho obvodu nestačilo ani 9,58%. Myslíte si, že současný většinový systém přináší nějaké výhody, které převažují nad neúčastí menších politických stran (např. Zelení, Piráti...). A poslední otázka - znáte představu pana Karla Janečka o volebním systému, líbí se vám? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2014 12:26:21 - Tomio Okamura
Představy pana Janečka jsou mírně řečeno pomatené (mám na mysli nápad s negativními hlasy), ale jinak změny ve volebním systému, které povedou k jasné spravedlnosti a rovnosti každého hlasu, prosazujeme. V našem případě stojíme za přímou volbou v malém jednomandátovém okrsku, kdy by měl volič dva hlasy, což by znamenalo, že jeden dá svému favoritovi a druhý druhému nejméně nepřijatelnému. Ve druhém kole by se tak střetli kandidáti nejméně nepřijatelní pro většinu voličů, a to je cíl - přímá volba nesmí rozdělovat (jako u naší prezidentské), ale spojovat voliče.