Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2014 10:58:07 - Maláčková

konference ČSSD

Sociální demokraté si na sobotu naplánovali konferenci, na které chtějí řešit, jak předejít poklesu popularity strany, neradi by totiž skončili podobně, jako ODS. Co podle vás straně nejvíce škodí? Já vidím tři důvody a budu ráda, když se k nim vyjádříte.
1, necharismatický předseda
2, nejedenost strany (Hašek popřál nedávno hodně štěstí SOBOTKOVĚ koalici
3, Koalice, i když zde jste neměli moc na výběr
A poslední dotaz, myslíte si, že byly předvolební sliby ČSSD reálné-viz restituce? Já o tom pochybuje a na popularitě vám to jistě také nepřidá. Vaše volička

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2014 11:09:20 - Jaroslav Foldyna

Vážená paní Maláčková,

konferenci o změně nebo hledání nové „tváře“ ČSSD zažívám již podruhé. V roce 2007 to nazýval Jiří Paroubek rebranding. Tenkrát jsem k tomu měl svůj postoj a názor, které jsem zveřejnil na Britských listech (jsou dostupné na tomto odkazu http://blisty.cz/art/36100.html).

Nevidím zásadní problém v tom, že by v ČSSD existovaly rozdílné názorové proudy v rámci sociálně demokratického pohledu. Problém vidím v tom, že v ČSSD existuje osobní zájmologie, která je často nazývána nesprávně, že jde o střet názorových proudů. Vesměs vždy jde jen o osobní zájem a nikoli o obsah. Naopak obsahová různost sociální demokracii více jak 130 let posunuje směrem dopředu.

Předvolební sliby se nedomnívám, že by byly nereálné. Bohužel volební výsledek, kdy ČSSD má pouhých 50 poslanců způsobuje to, že prosazení předvolebních slibů je v mnoha ohledech velmi složité. Možná, že by si měla položit otázku i česká veřejnost, zda-li si nezaslouží takovou vládu, jakou má, když 50% oprávněných voličů zůstalo sedět doma místo voleb. Drtivá většina občanů se v politice vůbec neangažuje a počty členů politických stran jsou spíše čísla nevýznamných skupin. Politické strany potřebují stranické základny, které reprezentují vzorky české společnosti tak, jak jsme tomu svědky v okolních zemích.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna