JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2014 15:21:18 - kzk

omezení imigrace

Vážená paní Samková.

Plně souhlasím z vaším názorem ohledně imigrace do EU a to z těchto důvodů:

a)nezaměstnanost-již dnes je možno "zaměstnat" průmyslové roboty za 46 Kč/hod (a to včetně provozních a pořizovacích nákladů),přitom náklady na lidského zaměstnance jsou cca 150 Kč/hod (při průměrné mzdě), případně cca71 Kč/hod (při minimální mzdě).Nemusím mít diplom z ekonomie , aby mi bylo jasné , že pracovní místa v budoucnu nebudou ani pro Evropany , natož pro imigranty (viz. parlamentní listy "Studie o kterých se příliš nemluví" z 30.1.2014 ).

b)kulturní nekompatibilita-většina imigrantů pochází z muslimských zemí, jejichž kultura je založena na kultu osobnosti (prorok nebo bůh řekli nebo přikázali to či ono a o tom se nediskutuje-"přesto vlak nejede"), zatímco evropská kultura je založená na svobodě jednotlivce a dochází tak ke konfliktům o tom co je správné a co již ne (např. postavení žen, vražda kvůli cti apod.).

Úplně zabránit imigraci technicky bohužel asi nepůjde ,ale co tak

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2015 8:09:24 - JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.
 Především: největší fáma skutečně je, že "nejsou lidi". Naopak - není práce. Lákání podnikatelů, že dají běžencům práci, tak zaprvé: o práci o ni nestojí. zadruhé, je to v podstatě toha těchto "zaměstnavatelů" po získání fakticky otroků. Známe to od některých zdejších agentur, co sem přivezly šičky z Mongolska atd. - podmínky, kdy si není možno a dovoleno ani jít na záchod.
Co se týká kulturní nekompatibility, tak s tím absolutně souhlasím. Máme jiný způsob myšlení, jiné archetypy... Abychom si rozuměli, musel by o to být oboustranný zájem - a z jejich strany evidentně není - a museli bychom si velmi pečlivě "překládat", co si vlastně myslím,e, když říkáme.... což je na desetiletí. Osobně jsem přesvědčena, že k tomu bude muset jednou dojít, ale dnes je čas dát naprostou stopku: a teprva pak, když ovšem ONI budou chtít, vyjednávat... jinak ani ... prostě jinak nic.