ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2014 7:40:26 - VLADIMÍR DEDEK

Vážený pane poslanče.

LIDSKÁ HYENA- V přeneseném slova smyslu se jako hyena označuje člověk, který zneužívá lidského neštěstí nebo na něm parazituje. Český stát je, více méně od roku 1994 -od doby páně Vodičkově pogromu na postižené občany, dle mého názoru obrovská LIDSKÁ HYENA která vědomě parazituje na svých tělesně postižených občanech a tyto občany přivádí do ještě větších stresů ,než jejich postižení. Píšu-li český stát-lidská hyena, myslím tím LIDSKÉ HYENY působící ve státní správě, na soudech ,ministerstvech ,lékařských komisích a dokonce i ve vládě a PARLAMENTU ČR. Můžete mě říci , jakým způsobem se může ČESKO zbavit takovýchto lidí lidí rozhodujících mnohdy o osudech jiného člověka který má problémy nejen se svým postižením , ale taktéž s takovýmito LIDSKÝMI HYENAMI, které svým obrovským stiskem své ABSOLUTISTICKÉ moci již více jak 20-let rozsévají pouze zkázu a utrpení. Děkuji za odpověď. Dedek Vladimír,Třinec .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2014 7:21:34 - Ing. Karel Fiedler
Dobrý den. Na úvod musím napsat, že vámi použité označení "lidská hyena" bohužel, vůbec nepokládám za nadsazené nebo nepřiměřené. Parazitování na lidském neštěstí, problémech druhého, sociální povýšenost či doslova obchodování s lidskou bídou, navíc umocněné nemravnými zisky na tomto, nelze jinak nazvat než hyenismem, ať už lidským, morálním, nebo politickým. Bohužel, je to jev, který provází současnou společnost a který jsme připustili. Ptáte se, jak se tohoto - těchto lidí můžeme zbavit ? Odpověď naznačuji již v předchozí větě - že jsme to připustili. Abych byl v konkrétnější v odpovědi, prosím za prominutí, ale musím zde připomenout a znovu zdůraznit hlavní myšlenky hnutí ÚSVIT, jehož poslaneckého klubu jsem členem. Nefungování politického systému ve prospěch občanů, častokrát přivedeného až do absurdního hyenismu, je způsobeno právě připuštěním existence těchto morálně vadných osob na různých úrovních státní správy, které ve vaší otázce správně vyjmenováváte. Nebudou tam, resp. nebudou tam v takové míře, pokud bychom si je tam nezvolili ( nebo nebyli tam nominováni ), anebo pokud bychom je při projevení jejich "morální závadnosti" uměli z těchto pozic odvolat, nebo nutit, aby sloužili občanům, a ne lobbystickým skupinám. A takto to bude možné, bude-li u nás aplikována přímá demokracie, odvolatelnost politiků a volených zástupců, a uplatňována hmotná a trestní odpovědnost politiků a úředníků. Musíme tedy v naší společnosti ( v našem politickém systému ) nejdříve prosadit tyto regulační a odpovědnostní prvky, pak se budeme schopni zbavit takových lidí na postech, kde rozhodují o druhých ( o nás občanech ) a na tyto pozici se v přímých volbách dostávat nebudou, anebo, pokud my občané ve volbách uděláme chybu, budeme ji moci napravit. Současný systém "kolektivní neodpovědnosti" je potřeba nahradit přímou hmotnou a trestní odpovědností konkrétních jednotlivců. Ponechávám už na Vás uvědomit si a posoudit, který politický subjekt toto ( a tyto zájmy občanů ) navrhuje a prosazuje. Zdravím do Třince.