ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2014 16:54:53 - sindy

exekutoři

Neměla jsem možnost slyšet vaší dnešní tiskovku celou a zajímalo by mě, zda v rámci vašeho boje s exekutorskou mafií budete myslet i na rodinné příslušníky a ty, co živí ve společné domácnosti s dlužníkem? A pokud ano, jak konkrétně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2014 18:15:56 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz. Tuto problematiku právě řeší návrh, který je právě ve sněmovně a já pevně věřím, že najde podporu drtivé většiny sněmovny. Ano jsou to sice dílčí změny (bagatelní pohledávky  a právě společné jmění manželů), ale i to je znak toho že jsme na dobré cestě.
My se zachováme konstruktivně a návrh podpoříme a současně doufáme, že ostatní strany se zachovají stejně konstruktivně až bude ve sněmovně náš návrh novely, který se týká tzv teritoriality.
Samozřejmě trvá náš záměr připravit zcela komplexní změnu exekutorského řádu, kde já chci prosadit tvrdší variantu tzv. zestátnění exekutorů.
K tomu na co se ptáte ještě doplním, že by pomohlo aby dlužná částka se týkala jen člověka který je např na úvěrové smlouvě podepsán např bez vědomí manželky. To znamená, že je třeba odstranit příčinu a ne jen hasit následky.
hezký večer
Petr Adam