PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2014 10:41:08 - flip

živnostníci nejsou paraziti

Pane poslanče, dobrý den, jste člen rozpočtového výboru. Kdy představíte KONKRÉTNÍ návrh změny ve výběrů daní živnostníky? Když už jim chcete snižovaní paušálů podkopat nohy, nemyslíte, že by si zasloužili to vědět s předstihem, aby se mohli přizpůsobit? A nemyslíte, že na vámi představené změny doplatí především malí živnostníci? Co třeba více prodiskutovat zastropování paušálů? Vaší straně obzvlášť připomínám, že živnostníci nejsou paraziti

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2014 9:26:17 - PaedDr. Josef Novotný
Dobrý den, živnostníci v žádném případě nejsou paraziti, vztahujete nepřesně citovaný výrok jednoho ze členů ČSSD na celou stranu, což není korektní.

Omezování výdajových paušálů navrhuje ministerstvo financí vedené panem Babišem (ANO)s ohledem na to, že paušály připravují stát o příjmy z daní. Z některých statistik plyne, že zatímco živnostník v Česku odvede státu asi 12,5 % svého příjmu, v Maďarsku je to zhruba 54 % a v Německu 44 %. Ale zaregistroval jsem několik návrhů změn paušálů, stále však mluvíme jen o návrzích, které se dále budou diskutovat, k žádné změně rozhodně nedojde bez toho, aby neměli podnikatelé dostatečný čas se na ni připravit.