Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2014 14:51:56 - Josef Brno

Přímá demokracie?

Pane Okamuro, takhle si představujete přímou demokracii a legální referendum na Krymu? Na ČT tento týden jste v rozhovodu jasně vyjádřil svoji podporu referendu na Krymu. Jaktože toto referendum nebylo mezinárodně uznáno? Jste opravdu demokratický politik? Takhle si představujete svobodné a demokraticky řízené referendum? Referendum za přítomnosti cizích vojsk, v uniformách bez označení, ale i malé dítě pochopí, že vojenské vozy jsou s Ruskou SPZ, takže neoznačení ozbrojení muži příjeli z Ruska! Znáte historii r. 1968? Jaký je rozdíl mezi Humanitární nebo Internacionální pomocí cizích vojsk? To je přece OKUPACE! Nebo na to máte jiný název? Poučte mne prosím. Děkuji za odpověď Josef Smejkal

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2014 12:09:08 - Tomio Okamura
1) Referendum vyhlásil parlament autonomní republiky Krym - bez přítomnosti jediného vojáka.

2) Referendum nikdo cizí neovlivňoval - ano, takto si představujeme přímou demokracii, tedy že hlavní a zásadní slovo mají občané. To, že hlasovali tak, jak se třeba Vám nelíbí, je mrzuté, ale taková je demokracie. Nebo  máte představu, že lepší by bylo, kdyby o osudu občanů krymské republiky rozhodla nikým nezvolená vláda v Kyjevě, vzešlá z násilného, nelegálního, protiústavního a krvavého převratu? To asi nemyslíte vážně.
3) Zásadní problém ovšem není u Vás osobně, ale v médiích, která z Vás dělají hlupáka. 4) V každém případě považujeme za nelegitimní a zcela špatný vstup ruských ozbrojenců na Krym - navzdory tomu, že to bylo skutečně k velké úlevě a na přání drtivé většiny místních obyvatel, což je zcela zásadní rozdíl oproti okupaci Československa, kdy Rusové a spol. vjeli do cizí země, kam je nikdo nezval a kde je nikdo nechtěl.