MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2014 14:41:40 - dubínek

poplatky ve zdravotnictví

Netajíte se i jako sociální demokrat tím, že si umíte představit poplatky ve zdravotnictví. Nemyslíte ale, že je na čase, aby svůj názor změnili i ostatní členové? nebo jak chcete kompenzovat chybějící peníze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2014 9:27:09 - MUDr. Jiří Koskuba
 Vážený pane,

debata a řešení není snadné. Ale musí k tomu nejprve být vůle. Stane-li se tak, vskutku nevím. Jenom se snažím. 

Nicméně prvotním úkolem musí být zabránit jak rozkrádání financí vydávaných nejen na zdravotnictví, tak i důsledné omezení zneužívání a nadužívání léčebné péče. Práva, ale i povinnosti pacienta. Osobně věřím, že drtivá většina těch slušných a spolupracujících klientů by tato opatření vedená vlastně právě v jejich zájmu přijala. Ostatně ve své praxi jsem se nikdy z jejich strany nesetkal u poplatků s problémy.

Nu a jen tak mimochodem - přes neustále stoupající spotřební daně na cigarety a i alkohol, ani koruna z toho nejde do zdravotnictví. Opakovaně se proto ptám - proč? Není pravdou, že "konzumenti" si nepřiplácí. Ale peníze se nedostanou tam, kde mnozí pak končí.

 S  úctou  jk