Ing. Josef Šenfeld

Za lepší život a krásnější domov
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 7:05:55 - zuzana

potravinová soběstačnost

Nezlobte se na mě, ale kdo nebo co způsobil, že je v Česku nedostatek českých potravin, a co je horší pokud je najdete, jsou dražší než ty z ciziny? A druhý dotaz, jak je možné, že stejný výrobek má jinou kvalitu, pokud je prodáván u nás a v cizině? A není to vlivem ceny, protože i když je u nás výrobek méně kvalitní je dražší. Budu ráda, když odpovíte. Zuzana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2014 16:13:24 - Ing. Josef Šenfeld
 

Zdravím Vás a děkuji za dotaz. Nezlobím se. Nedostatek českých potravin byl způsoben politikou vlád po roce 1989. Nejdříve přišly rozsáhlé restituce zemědělského majetku, které kapitálově oslabily zemědělské podniky. Dále byly uzavřeny nevýhodné asociační dohody po kterých následoval vstup do EU za nerovných podmínek. To vše znamenalo celkové snížení zemědělské produkce o třetinu oproti roku 1989. Zemědělství nepomohla i některá prohlášení politiků typu, co si nevyrobíme, můžeme dovézt.

Máte pravdu, co se týká cenové nerovnosti, dováží se k nám potraviny ze zemí, kde podle mne mají zemědělci vyšší podporu své vlády. Požadujeme, aby naše vláda více podporovala české zemědělství. Proklamace nové vlády tomu odpovídají a její skutečnou politiku uvidíme následně.

Co se týká kvality, její rozdílnosti v cizině a u nás. Ano víme o tom a chceme tento stav změnit, rádi bychom se vrátili ke státním normám. Ty tady v minulosti byly, kde bylo jasně stanoveno, co konkrétní výrobek musí obsahovat.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE