Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 15:26:45 - Plavcová

předškolní výchova

Pane poslanče, uvědomuji si, že jste na ,,vyšší úrovni" a předškolní výchova není vaše parketa, ale přesto by mě zajímal váš názor na zákon o dětské skupině? Podpoří ANO (Vy) zákon nebo máte jiné řešení? A také by mě zajímalo, co říkáte na doporučení OECD, který v kostce říká, že má ČR zkrátit mateřskou a zajistit více školek? Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2014 8:40:13 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Vážená paní Plavcová,

z hlediska vzdělávání, jeho kvality a perspektiv do budoucna bych byl pro neoodělování péče od předškolního vzdělávání, tedy proti izolovanému řešení v rámci resortu MPSV, nikoli v rámci vzdělávacích potřeb vyplývajících ze zaměření MŠMT. Celkově jako provizorní řešení skupiny Ano podpoří, protože budeme ve výsledku preferovat alespoň řešení sociální části před neřešením celkovým (z hlediska dostupnosti školek).

Potřebu rozšíření předškolního vzdělávání mám za nespornou. Pohled expertů OECD vychází z toho, že nebude možné na toto rozšíření získat jiným způsobem prostředky. Soudím, že vědomí o potřebě zkvalitnit obecnou úroveň vzdělávání u nás bude natolik silné, že k rozšíření kapacit dojde nezávisle na podobě rodičovské dovolené.

Srdečně zdravím,

Jiří Zlatuška