RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2014 15:45:09 - Petra Zánová

přijetí Eura

Je možné vůbec Euro nepřijmout? Nebyl to náš závazek? A ještě jeden poddotaz. nesouhlasíte s Úsvitem a jeho návrhem na referendum, co ale návrhy hnutí na trestněprávní odpovědnost politiků? Děkuji zánová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2014 9:30:20 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní Zánová,

 máte pravdu, v přístupové smlouvě je závazek euro přijmout. Petice, kterou ODS předložila, vyzývá vládu ČR, aby vyjednala trvalou výjimku z této smlouvy, která by umožnila, aby se ČR nemusela vzdát koruny jako národní měny a nemusela ji nahradit eurem. Tato výjimka by zároveň neznemožňovala případné přistoupení k euru, pokud by se pro to vyslovili občané ČR v jednorázovém referendu.

Vaší druhé otázce rozumím tak, že požadujete trestněprávní odpovědnost politiků. Myslím, že tomuto Vašemu požadavku bylo dostatečně vyhověno snížením poslanecké imunity. Se zmatenými návrhy, které v tomto ohledu předkládají některé skupiny, nesouhlasím a nebudu je podporovat.

 S pozdravem

 Jan Zahradník