Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2014 10:26:37 - yxchyvyz

České děti - nejtlustší, kuřáci a alkoholici?

Dnešní téma pořadu máte slovo, je České děti - nejtlustší, kuřáci a alkoholici? Mohu vás poprosit zda se k tomu vyjádříte? Sociální problematika spadá přeci do vaší gesce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2014 17:22:11 - Ing. Pavlína Nytrová

České děti - nejtlustší, kuřáci a alkoholici?

Nenechávala jsem si nikdy zpracovat analýzu stavu českých dětí z hlediska nedostatku pohybu, požívání alkoholu a kouření, proto můj názor není opřen a zjištěná konkrétní fakta.

Nezastávám názor, že by české děti byly nejtlustší, kuřáci a alkoholici. Jsem přesvědčena o tom, že nedostatek pohybu, cigarety a alkohol trápí děti i v jiných částech světa. Je smutné a pro naše děti nešťastné, že tráví čas především u počítače, starší děti ještě na „párty“, kde je pro řadu z nich trapné sedět jen tak u minerálky.  Možností věnovat se  rekreačním sportovním a kulturním aktivitám je, podle mého názoru, celkem dost. Před domy jsou vybudována hřiště, nacházejí se tam různé dětské atrakce apod. Děti mají rovněž možnost využívat hřiště před školami. Raději ale často sedí doma „na facebooku“, dívají se na různé seriály, hrají počítačové hry a ani si neuvědomují, o co přicházejí tím, že nejsou venku se svými kamarády a nezahrají si třeba vybíjenou.

Co se týká aktivního sportu a jiných zájmových aktivit, tak tam samozřejmě hraje významnou roli mimo jiné fakt, že se jedná často o aktivity zpoplatněné, na které řada rodičů nemá dostatek finančních prostředků. Zde by měla nastoupit na řadu města a kraje  a vytvořit na základních a středních školách sportovní oddíly a zájmové kroužky, které se budou financovat z rozpočtů měst a obcí.  V dnešní době to není nic nového, v řadě měst a obcí to tak funguje.

Děti by měly být školou a rodinou vedeni k nejrůznějším zájmovým aktivitám! Je to úkol pro nás rodiče i školu.