Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2011 10:23:39 - Vratislav Prokop

Portál www.verejnyportal.cz

Pane poslanče, kolik byly (jestli to není něco tajného) náklady na službu veřejného portálu, o kterém jsem viděl hodně článků a pak už nic. Nevím, kolik taková důležitá věc stojí a hodně mě to téma jako zaměstnance zajímá. Děkuji velmi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2011 9:33:01 - Mgr. Jan Farský
 Vážený pane Prokope, portál www.verejnyportal.cz, jeho naprogramování a uvedení do provozu stálo cca 70 tisíc korun + DPH pro firmu Miton, která jej programovala, a mnoho až nespočetně hodin práce mých asistentů. Přestože se ozvalo několik firem a soukromých osob, které nabízely částku na vývoj aplikace uhradit (či ji vytvořit), rozhodl jsem se využít nabídky hnutí Starostů a nezávislých, které portál zaplatilo, za což jsem mu velice vděčen.
Dodatečné úpravy v řádech tisíců korun, které stále probíhají, platím ze svých prostředků, určených na administrativní a odborné práce, které mám jako poslanec k dispozici. Běžný provoz aplikace je potom nákladný jako u běžných webových stránek podobného rozsahu, tedy v řádech stokorun měsíčně za hosting.
V těchto týdnech probíhá rozbíhání projektu, roste počet měst, které jsou na Veřejném portálu registrovány i počet potenciálních dodavatelů zakázek.  Naštěstí to, že se o systému v tuto chvíli nepíše, neznamená, že by nefungoval :)
S pozdravem
Mgr. Jan Farský
starosta města Semily
poslanec PSP ČR