Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 10:49:04 - princezna_sisi

problémy mladistvích

Paní poslankyně, chtěla bych navázat na včerejší debatu na ČT1. Zajímalo by mě, zda byste byla pro další hodinu tělesné výchovy navíc, a především, zda by nebylo dobré do osnov více zapracovat protidrogovou problematiku. Žáci chodí na exkurze do parlamentu, planetária apod., proč ale nechodí i do různých ústavů, kde se lidé ze závislosti léčí? A poslední dotaz, kdo nebo co zde podle vás nejvíce selhává? Rodina-škola-stát-policie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2014 17:46:11 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Hezký den,
další hodinu tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ dlouhodobě podporuji a prosazuji, je to nejjednodušší způsob jak do sportovního života zapojit i ty děti, které se pohybu ve volném čase nevěnují a jsou tak často ohroženy civilizačními chorobami. Rozšíření výuky TV musí jít ale ruku v ruce se změnou koncepce TV. Zkrátka musí být tělocvik zábavný a zajímavý i pro děti, které nemají sportovní nadání. Omluvenka z TV na tři místo dvě hodiny není řešením. Smyslem tělocviku na škole je přece osvojení zdravých pohybových návyků a dobrého vztahu k pohybu samotnému, který se dá pěstovat po celý život.
Rozhodnutí, jaké exkurze bude škola nabízet je na vedení školy a učitelích. Nic nebrání návštěvě protidrogových seminářů či dokumentárních filmů. Zda je technicky možné navštívit ústavy s léčícími se drogově závislými si však nejsme jistá. 
Nejvíce selháváme my všichni - naše společnost - protože naše tolerance k drogám všeho druhu - i těch legálních a především alkoholu, je velmi vysoká. Neposkytujeme tak dobrý příklad dětem a z klimatu ve společnosti je to jasně cítit.
Zdraví
Anna Putnová