ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 17:42:48 - LadaJo

Prodal byste vlastní byt Zdeňku Bakalovi za čtyřicet tisíc korun?

Pane Šincle, prodal byste vlastní byt Zdeňku Bakalovi za pouhých čtyřicet tisíc korun a platil byste mu pak jako nájemník nájemné pět tisíc měsíčně? Pokud ne, proč lžete, že Bohuslav Sobotka prodal 45 000 bytů OKD a státní podíl ve firmě za správnou cenu? Nestydíte se?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2014 9:46:46 - Ing. Ladislav Šincl
za 1) v bytě RPG jsem bydlel  téměř 17 let a společně s dalšími nájemníky bytů RPG jsem se celou dobu těšil na splnění veřejného slibu pana Bakaly, že tyto byty prodá, tak jak slíbit. Marně. Místo toho jsem se já i ostatní nájemníci dočkali jen neustálého zvyšování nájemného.  Na základě těchto svých zkušeností  a i  z jiných důvodů panu Bakalovi vůbec nevěřím.
za 2) doporučuji číst mé texty pozorněji. Ve svém blogu http://www.cssd.cz/aktualne/blogy/privatizace-okd-omilane-lzi-a-fakta-o-nichz-se-schvalne-nemluvi/ jsem napsal, že v září 2004 (vláda St. Grosse) prodal stát iž jen menšinový - minoritní 46% podíl v OKD za 4,1 miliardy korun firmě Karbon Invest. Tento minoritní podíl byl prodán za cenu, jež byla vyšší, než stanovil posudek, který nechal udělat Fond národního majetku. A také zároveň se tato prodejní cena pohybovala nad cenou, kterou stanovil ve svém stanovisku Úřad pro ochranu hospodářské soutěže tehdy vedený Martinem Pecinou.
Také jsem uvedl, že následně Evropská komise tento prodej minoritního podílu prověřila a konstatovala, že při něm nebyla poskytnuta nepovolena veřejná podpora. 

Je velice podivné, že nikdo se  vůbec nepozastavuje nad tím, že za majoritní - většinový podíl, který obsahoval mimo jiné i 44 tis. bytů dnešního RPG a který se divoce zprivatizoval za předchozích pravicových vlád, nedostal stát ani korunu. Jen se neustále dokola zvláště v MF DNES opakují účelové zavádějící teorie o tom, jak za ten druhý minoritní - menšinový podíl měl dostat stát daleko více než dostal. Také je  zvláštní, že tyto otázky se objevují až 10 letech po této do-privatizaci a ne dříve.

O faktu, že za většinu podílu ve společnosti OKD stát nedostal ani 1,- Kč, ti co tak se dnes tak rádi vyjadřují k privatizaci OKD, účelově nemluví. Proč?

Dnes mé tvrzení, že někteří novináři z MF DNES jsou LHÁŘI, evropská komise potvrdila viz http://www.novinky.cz/ekonomika/333054-stat-neprodal-okd-pod-cenou-tvrdi-evropska-komise.htm