Ing. Tomáš Pajonk

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2014 17:25:37 - rmroman

pokladny

dobrý den,chtěl jsem se zeptat. provozuji síť prodejen ( sedm) a používám samozřejmě on-line systém. Štve mě,že spousta obchodníků nic takového nepoužívá a má tak vůči mě konkurenční výhodu. Neměli by ho používat všichni (myslím obchodníci). Jinak Svobodným fandím. Zdravím. R Malý info@akm.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2014 11:38:18 - Ing. Tomáš Pajonk
 Dobrý den,
jednu dobu jsem se živil zaváděním pokladního systému pro obchodníky. Chtěli ho mít zavedený ne z povinnosti, ale kvůli evidenci zboží, zamezení krádežím atd. Tedy systém pro Vás výhodou je.

Ve chvíli kdy sedlák nebude moci prodat turistům litr mléka, protože nemá registrační online pokladnu, se dostáváme do velmi podivného světa.
Navíc, kdo bude hlídat, že se informace o prodejích (velmi cenné) nedostanou do rukou konkurence a ta bude přesně vědět jaké máte ceny, kolik čeho prodáte atd. Jistě toto jde technicky zebezpečit. Historie státních IT projektů nám ale ukazuje, že věřit tomu můžou jen velicí optimisté.

Pro mnohé obchodníky jsou i RP výhodou, protože FÚ jim pak více věří a nedoměřuje daň. Takže to není takto černobílé, že RP jsou jen nevýhodné.
Díky za dotaz a mějte se.