MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2014 13:07:28 - brain

dotace

Pane hejtmane, podle prezidenta neumí kraje efektivně čerpat dotace. Za pravdu mu dávají ale i statistky. Byl byste proto, aby měly rozdělování peněz z evropských fondů v rukou samotné obce a města?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2014 10:57:39 - MUDr. Jiří Běhounek
Srdečně zdraví,nevím jaké statistiky má prezident k dispozici,nemá ale ty správné.Anebo jde o jiné pravdy.Existuje materiál vlády který popisuje které programy jsou nejrizikovější.Bohužel dominují centrální ministerské programy.Ze šesti ohrožených je jen jeden spojen s krajem a to ROP Severozápad.Mezi třemi nejlepšími jsou 2 z ROP.Dále nutno konstatovat,že jde o další nepochopení fungování procesů čerpání fondů z EU.Města i obce samostatně čerpala i v tomto programovacím období a pokud jsou názoru že budou řídícími orgány, tak určitě nebudou.Zatím to vypadá tak že vše bude v centru na MMR a možnosti které byly dosud,tj.podat projekt,realizovat jej a dostat platbu přes Úřad regionální rady zřízený zákonem,nebudou.Je to jen další mýtus a dezinformace, protože kraje nebyly těmi kdo dotace rozdělovaly.Ale dík ÚRR měl každý možnost řešit to v regionu.Možnost že by EU v Dohodě o partnertsví dala rozdělování peněz do rukou obcím a městům je z říše nesplnitelných snů.Myslím,že vystřízlivění které přijde z toho co bude EU vyžadovat bude velmi bolestné.