MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2014 11:15:11 - cvrček ála

úpadek zdravotnictví

Když sleduji vládu, jak jedná o financovávaní zdravotnictví, mám dost obavy z jeho budoucnosti. Máte stejné obavy? A druhý problém, který se týká zdravotnictví. Velká část lékařů (ne v Praze) je v důchodovém věku a mladí lékaři nejsou, nebo utíkají do zahraničí. Co s tím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2014 13:00:30 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane,

kdo více než já Vám rozumí. Ono nejde toliko o financování. Ale o celou organizaci a fungování českého zdravotnictví. Mj. je nezbytné definovat adekvátní dostupnou a skutečně fungující síť. Omezit neskutečně obtěžující a zbytečnou administrativu, která přes proklamace pacienta nejen že nechrání, ale již přímo ohrožuje. Radikálně se musí změnit či přímo vrátit původní systém vzdělávání zdravotnického personálu. Což by jistě pomohlo vyřešit druhou část Vaší otázky. Atd. atd.

Dejte však, prosím, vláděještě čas. Věřím, že si vážnost situace uvědomuje. Nu a bude-li konat - navíc nikoliv podle rad pouhých teoretiků, ale lidí přímo z praxe - lze mnohé zachránit. Já v to věřím. Mám na tom totiž osobní zájem.

S úctou  jk