ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 10:36:59 - KamilDánský

OKD

Brusel tvrdí, že Sobotka neprodal OKD pod cenou. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2014 15:07:08 - Ing. Karel Fiedler

Tak v tomhle mám zcela jasno. To, co jsem říkal před volbami, tvrdím i nyní ( vždyť ostatně patřím k Úsvitu, pro nějž je to typické ).... pokud nyní bude pan Bakala prodávat na burze 44 tisíc zbylých bytů OKD za tržní cenu, rychle zjistíme, jejich reálnou tržní cenu. Jakou průměrnou cenu za jeden byt si dosadíte ? ... Zvolte si sám : 300 tisíc za byt ? 500 tisíc za byt ? 700 tisíc za byt ? Jinou ? Pokud vynásobíte pomyslnou průměrnou cenu řekněme 500 tisíc Kč/byt počtem bytů 44 tisíc vyjde vám částka 22 miliard korun ... poněkud více za pouze část majetku OKD než byla kupní cena za zbylý podíl 4,1 miliard, že ? No, ale nedělejme spekulace, počkejme si, za kolik finančník Bakala byty na burze udá... bude to pravděpodobně ten úplně nejlepší důkaz o tom, že OKD mu bylo prodáno pod cenou ....  A to si tu píšeme pouze o bytech, nikoliv o zbylém majetku OKD.

A o pánech a dámách z Bruselu mám nevalné mínění již delší dobu a jejich stanoviska nepokládám vůbec za vždy správná ... vždyť víme, kam tu Evropu "dobačovali" ...