Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 18:35:12 - palot

Pane Foldyno, do třetice...

Vážený pane Foldyno, děkuji Vám i za druhou odpověď. Teď právě jsem dočetl knihu Alexandra Dorina Srebrenica. Pro mne to nebylo nic nového, ale přesto - je to hrozné čtení a to, čeho se EU a USA vůči Jugoslávii dopustily, je strašné, neomluvitelné a neodpustitelné. A proto bych rád slyšel, pane Foldyno: jakými argumenty ve světle této historie, když do toho nezahrneme ještě i Ukrajinu, přesvědčujete voliče, aby se aktivně zúčastnili voleb do europarlamentu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2014 10:28:24 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane,

už ve své otázce vlastně predikujete negativní roli Evropské unie v konfliktech na Balkáně. Na druhou stranu není jiná cesta, jak být uvnitř EU a silou argumentů ovlivňovat její chod zevnitř, tedy z Evropského parlamentu a z institucí, které EU zřizuje a ovládá. Nebýt v EU znamená moci si říkat, co chci, ovšem nikdo by to neposlouchal a neslyšel. EU musí projít výraznou změnou a tu změnu lze prosadit jenom tehdy, pokud jsme součástí EU, ba dokonce, pokud bychom byli s EU tak hluboce nespokojeni, zrušit ji můžeme zase jen zevnitř. Proto lidem vysvětluji, že je důležité si zvolit své zástupce do EU a jsem rád, že sociální demokracie má v čele své kandidátky do Evropského parlamentu profesora Kellera, jehož myšlenky a názory sdílím.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna