MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 20:09:31 - Marie V

vliv v CSSD

Máte prosím nějaké možnosti ovlivňovat postoje ČSSD? S Vašimi názory vždy souhlasím, a proto jsem vás ve volbách podporovala, ale proč vedení strany vystupuje většinou jinak? Zdá se mi to jenom, že členové strany s podobnými názory jako vy, jsou jen využíváni při volbách?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 11:37:17 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

bezesporu ano. ČSSD je strana vskutku demokratická a nemohu říci, že by mi někdo výrazně bránil vyslovovat své názory.

Nicméně k demokracii též patří, že nakonec platí výstup úplně jiný. Vysloví-li se pro něj většina nebo  ten Váš názor, byť podepřený skutečnou praxí a každodenním kontaktem s veřejností, nepodpoří. S tím se nedá nic dělat, tak to prostě je. Navíc nejsem vševědoucí.

Bez jakékoliv ješitnosti Vám mohu coby příklad uvést právě probíhající diskuzi o “přijímání-nepřijímání” klientů od záchranky do pražských nemocnic. O problému z každodenní praxe trošilinku vím. A dlouhodobě na něj upozorňuji. Pochopitelně marně. Je pak zvláštní, že jediným místem, kde jsem se zatím mohl - s výjimkou sněmovny samotné - vyslovit, byly sobotní PL. Nikoliv poprvé. Jak vidíte z dalších i dnešních médií, některé mé úvahy jsou dokonce převzaty. Kupodivu nikoliv náčelníky v oranžových barvách. Jak říkám, jsem jenom prostý parlamentní pěšák. Třeba si velitelé jednou všimnou. Možná ne. Sloužit se musí dále.

To však neznamená, že je vhodné rezignovat. Co nevyjde dnes, může vyjít zítra. O to více za Vaši podporu děkuji. Každý hlas jsem ve volbách-  odsunut vlastními na 12. místo - potřeboval. I díky Vám to vyšlo. Některým, co mne tam nechtěli, zase ne. A “vo tom to je”!

 S úctou   jk