Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2014 8:55:04 - pavel60

Paní poslankyně

novela o dávkách o hmotné nouzi z kuchyně Úsvitu řešil i volební slib ČSSD. Proč došlo k jeho neschválení, vždyť pro vás jako ekonomku a členku sociálního výboru je jasné, že každá měsíční prodleva způsobuje stamilionové parazitování majitelů pochybných ubytoven na daňových poplatnicích a nedostává se pomoci skutečně sociálně slabým. jedná se o velký problém na severní Moravě a přístup 7 zvolených poslanců za ČSSD se mi nejeví jako plnění vůle voličů. Voličům ČSSD nejde o to kdo to navrhne, ale aby již tento nešvar byl řešen a co nejdříve ukončen.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 14:07:52 - Ing. Pavlína Nytrová
Souhlasím s Vámi, že pokud je nám předložen dobrý zákon, pak je jedno z čí je kuchyně, ale podotýkám dobrý zákon. Novela zákona o dávkách hmotné nouze předložena hnutím Úsvit neřešila tento problém komplexně. ČSSD pracuje na svém návrhu zákona. V současné době probíhájí na MPSV připomínková řízení k několika variantám. Jedna z nich například počítá s tím, že by dávky byly vázány na osobu a metry čtvereční, aby v jednom bytě nebydlelo deset či více osob. Intenzivně na tom pracujeme s tím, že návrh zákona by měl být letos předložen Poslanecké sněmovně. Uděláme vše proto, abychom zamezili zneužívání těchto dávek, ale nesmíme zapomenout na ty, kteří tyto dávky opravdu potřebují a těch je většina.