Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2014 14:04:35 - Martin Liška

Ještě jeden dotaz, s dovolením... Čeho jste prosím Vás Dr.? Voštěp?...

Omlouvám se za pár překlepů v předchozím dotazu,avšak dotaz je plně čitelný... Zaujal mě navíc váš titul Dr.? Čeho jste prosím Vás Dr.? Voštěp? Nebo Dr.h.c nebo Rsdr.- rozhodnutím strany doktor nebo prosím Vás čeho? Není to z vašeho titulu patrné, když ho již používáte, MUDr. ani JUDr. zcela jistě nejste, to je zjevné. Tak prosím Vás čeho Dr.?? Děkuji za Vaši odpověď, Martin Liška, ANEO

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.04.2014 22:49:25 - Dr. Libor Rouček
 Pane Liško, 

doktorát mám z politických věd z Vídeňské univerzity, kam jsem musel odejít za sovětské okupace, protože u nás za komunistů žádná politologie nebyla.

Dnešní Rusko, stejně jako bývalý SSSR, má velké zásoby nerostných surovin. Kromě nich a zbrojních programů (včetně kosmického) však zaostává oproti vyspělému západnímu světu v naprosté většině ekonomických činností. Rusko vymírá ročně o 700 tisíc lidí. Muži se v průměru dožijí 59 let a statisíce Rusů a s nimi desítky miliard dolarů ročně tuto zemi opouštějí. Proč asi? 

Z vývoje v Rusku radost nemám. Přál bych si, a dlouhé roky jsem se o to i snažil (v neposlední řadě jako zpravodaj Evropského parlamentu pro Rusko), aby Rusko bylo normální demokratická a prosperující země. Dnešní Putinovo Rusko však není ani demokratické ani prosperující.  

S pozdravem Libor Rouček