Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2014 14:32:22 - petr lexa

kam směřuje ČSSD?

Pane poslanče, jako váš volič mám na vás několik otázek a bud rád, když odpovíte. Co říkáte na rozhodnutí hejtmanů Novotného a Běhounka? Co říkáte na obvinění vašich kolegů z Ústeckého kraje a bude případně hlasovat pro vydání Kailové? A třetí otázka zní, co říkáte na návrh kolegy Dienstbiera na adopci dětí homosexuály?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2014 14:49:42 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Lexo,

1) Ta věc není černobílá, to především. Na jednu stranu je rozhodně dobré pro tvorbu realistických zákonů v PS PČR, že o nich rozhodují lidé, kteří reálně celou řadu těchto úkonů vykonávají, a to jsou jednoznačně hejtmani, ale i starostové. Je to dobré jak pro Parlament ČR, tak pro jednotlivé regiony, obce a města. Tito lidé přenášejí poznatky z problémů, o kterých a pro které PČR stanovuje pravidla, čili nejsou odtrženi od reality. Ba naopak, realitu mnohdy do nereálných a někdy idylických představ vnášejí. Je to dobré pro jejich regiony a města, protože zohlední v PČR potřeby svých regionů a měst. Pakliže jsou opakovaně voleni ve svých krajích a městech a získávají preferenční hlasy ve volbách krajských i komunálních a přinesli i velký počet hlasů ve volbách do PS PČR, tak to stejně pozitivně, jak jsem popsal, vnímá i veřejnost. Jsou-li tito lidé funkční a vykonávají dobře svou práci v kraji a městě, vždy to ohodnotí, nikoli novinář, ale volič, a to především těmi preferencemi. Je proto dobré se podívat, že všichni, o kterých se mluví, byli a jsou na špici preferenčních hlasů. Myslím si, že se z tohoto problému udělalo příliš velké mediální téma. Faktem je, že politické strany, tedy i my sociální demokraté, potřebují rozšířit angažovanost svých členů. Vedle toho je faktem, že společnost a lidé rezignovali na to, aby byli účastni politického dění, a proto členská základna, která se pohybuje mezi 25 – 27 tis. členů, je tristní obraz nikoli strany, ale samotné společnosti, která rezignovala na to, po čem po listopadu 89 volala, a to je účast v politickém dění a podíl na rozhodování. Polickým stranám chybí členská základna a volič a společnost rezignovali na to, aby alespoň chodili k volbám. To je zásadní problém české politiky a nikoli to, zda-li hejtman je či není současně poslancem.

2) Nejsem obeznámen s důvodem a detaily Policie ČR a státního zástupce, kteří žádají o vydání, to je téma pro mandátový a imunitní výbor. Ten to jistě projedná a navrhne Poslanecké sněmovně svůj závěr. Podle toho se budu řídit.

3) Na jednu stranu bohulibá věc, na druhou stranu společnost není na takovouto bohulibost připravena.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna