RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2014 9:52:31 - A.Srbová

ředitel NP Šumava

Co říkáte na odvolání Jiřího Mánka z funkce ředitele NP Šumava?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2014 9:39:05 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní Srbová,

 to, že ministr životního prostředí Richard Brabec odvolal z funkce ředitele Správy Národního parku Šumava pana Jiřího Mánka, považuji za důkaz toho, že pan ministr již zcela podlehl vlivu ekologických aktivistů. Pan ředitel Mánek dokončil práci svého předchůdce ve funkci Jana Stráského a zastavil kůrovcovou kalamitu na Šumavě. Je třeba říci, že tím, kdo kůrovcovou kalamitu v roce 2007 spustil, byl tehdejší ministr Martin Bursík, když rozhodl ponechat dřevo, které padlo následkem orkánu Kyril, v prvních zónách a v části druhých zón Národního parku. Ředitelem Správy Národního parku Šumava byl tehdy František Krejčí a jeho náměstkem Pavel Hubený. Ten Pavel Hubený, který byl ministrem Brabcem pověřen vedením Správy NPŠ po Mánkově odvolání. To je pro mne dalším důkazem toho, že ministr Brabec je v područí ekologických aktivistů. Otázkou je, co k tomu pana ministra Brabce vede. Naskýtá se odpověď, že obrazně řečeno prodává Šumavu za klid od ekologických aktivistů pro sebe a pro impérium svého šéfa pana Babiše.

Na závěr chci zdůraznit, že pan Jiří Mánek měl jako ředitel Správy NPŠ velkou podporu obyvatel Šumavy, představitelů obcí i obou krajů. Je nyní nezbytné, aby pan ministr co nejdříve vyhlásil výběrové řízení na místo ředitele správy NPŠ a ukončil tak stav, kdy v čele správy parku je Pavel Hubený, který je přijatelný pouze pro ekologické aktivisty.

 Jan Zahradník