Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2014 9:53:04 - zitová

adopce homosexuály

Jak se jako žena, matka, stavíte k návrhu vašeho kolegy Dienstbiera na adopci dětí homosexuály? Včera jsem také v E15 četla, že jsme k homosexuálům jako národ velmi tolerantní. Co na tyto výsledky říkáte? Já jsem k výsledku ale především k návrhu velmi skeptická

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2014 12:46:00 - Božena Sekaninová
 

Samozřejmě, pro život každého dítěte je ideální  úplná, harmonická, plně funkční a milující rodina. Ale z běžného života víme,  že každá rodina není vždy  ideální. Dnešní doba přináší řadu překážek, které se mimo jiné odrážejí např. ve vysoké míře rozvodovosti či stále častějšímu životnímu stylu „singl“  jen s dítětem. Dovolím si Vaši otázku malinko modifikovat a zeptám se jinak. Kdyby jste pro  konkrétní dítě měla volit mezi životem  ve stabilním známém prostředí s milující osobou  a životem v ústavu, dětském domově či neznámé, byť sebelepší pěstounské rodině.  Jaké prostředí a zázemí by jste pro to jedno dané dítě zvolila?  Při rozhodování o budoucím životě malého človíčka je zcela nezbytné přistupovat individuálně, s přihlédnutím k veškerým okolnostem. Připravovaný návrh novely otevírá dveře dalšímu možnému řešení mimořádné situace dítěte tak, aby její dopady na jeho život byly co nejméně bolestivé. Proto souhlasím s návrhem pana ministra Dienstbiera, který umožňuje  registrovaným  párům  osvojit si potomka svého partnera a být mu tou sice neúplnou, zato harmonickou, funkční a milující rodinou.