RSDr. Vojtěch Mynář

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.05.2014 20:40:59 - Michaela K.

EP

Muzete zminit par veci, ktere jste v EP v Bruselu prosadil? Priznam se, ze jsem o Vas v zivote neslysela, a to ani jednou a zajimam se pritom o politiku

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2014 13:48:23 - RSDr. Vojtěch Mynář
Dobrý den, 
v Evropském parlamentu vykonávám svou funkci necelé dva roky. Jelikož působím ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu a Výboru pro rozpočet, primárně se soustředím na rozpočtové záležitosti EU. Jsem pyšný na to, že se nám ve výborech podařilo po velmi dlouhých diskuzích a jednáních prosadit přijetí rozpočtového rámce pro období 2014-2020. 
Současná tíživá situace na trzích práce a vysoká míra nezaměstnanosti v ČR a EU mě vedly k tomu, abych inicioval žádost o čerpání prostředků z Fondu pro přizpůsobení se globalizaci. Finance z fondu poputují do regionů s vysokou strukturální nezaměstnaností, které se transformují z průmyslové orientace na služby a obchod. Cíleně jsem podporoval přijetí Záruky pro mladé, která by měla zajistit mladým absolventům SŠ a VŠ praxi, stáž či nové pracovní místo a to již do čtyř měsíců od absolvování školy.  Rovněž jsem pomohl prosadit navýšení předepsaného podílu finančních prostředků do Evropského sociálního fondu. 
Dlouhodobě se věnuji přípravě projektu vodní cesty Dunaj-Odra-Labe. Tento projekt považuji za velkou výzvu pro ČR, jelikož jeho realizací by se u nás vytvořilo až 30 tisíc pracovních míst. Kromě toho by ČR z přítomnosti vodní cesty významně ekonomicky těžila. Podařilo se mi o projektu rozproudit debatu, získat pro něj i podporu pana prezidenta a dalších zahraničních politiků. EU nám může s realizací projektu pomoci a to zejména při spolufinancování ze strukturálních fondů. Z těchto důvodů bych rád ve své započaté práci pokračoval i v příštím funkčním období. WebRepcurrentVotenoRatingnoWeight