RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2014 13:55:17 - jeden-z-nas

konstatování a dotaz

Pane poslanče,

1/ oceňuji, že máte mnohem lepší poměr položených / zodpovězených dotazů (48/35) než opavský poslanec Stanjura (51/0), kterého si ze svých daní platíme stejně jako Vás ! A za co berou plat jeho poradci, když on sám své voliče zjevně považuje pouze za obtížný hmyz ?
Můžete mu to, prosím, tlumočit (když už se svými voliči vůbec, ale VŮBEC nekomunikuje) ?

2/ v odpovědi p. pavlovi60 píšete, že "Posouzení toho, zda jde o úmyslný trestný čin však je jen na orgánech činných v trestním řízení. A bez žalobce není soudce..."

3/ můj dotaz: nemají orgány činné v trestním řízení POVINNOST automaticky konat,
jakmile se o skutečnostech dozví ? Tyto orgány nemají v náplni sledovat tisk, televizi, ani "cvrkot" v zemi a jenom čekají, až jim někdo něco "napráská" ?
A pak to ještě i většinou uklidí pod koberec ?

Přeji Vám pěkný den a děkuji za Vaši odpověď.

Opavák, kterému už 15 let mnohé není lhostejné

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2014 16:45:09 - RSDr. Miroslav Opálka
Děkuji za uznání. Jen podotýkám, že mi není známo, že bych nějaké otázky (dokonce 13!) nezodpověděl. Odpovídám na všechny, které mi z PL přijdou na můj mail. Sám odpovědi nevkládám. Co se týká komunikace s panem poslancem Stanjurou, doporučuji využít mailovou poštu - stanjuraz@psp.cz, případně si s panem poslancem domluvit schůzku v regionální kanceláři v Opavě. Nu a k otázce. Je pravda, že policie i státní zastupitelství mají využívat i veřejné informační zdroje. Avšak k tomu by museli mít kvalifikované vytěžovací středisko. Proto je jistější oznámení. Sám jsem před nedávnem jedno učinil. Žel, neúspěšně...