RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2014 10:04:29 - Horáková

zrušení Senátu

Když si myslíte, že je Senát nadbytečný a drahý přepych. proč jste tam kandidoval? Když s něčím nesouhlasím, tak to přeci nepodporuji. Nemyslíte? Nebo jste chtěl po vašem případném zvolení do senátu navrhnout jeho zrušení? Paradox, ne? A proč se o to nepokusíte nyní jako poslanec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2014 10:24:32 - RSDr. Miroslav Opálka
Nemyslím a nezlobte se, ale nejsem politický naivní. Tuto teorii, žel, sdílí i řada voličů a proto se voleb do Senátu (v nemálo případech všech voleb) nezúčastňuje. Ale pokud tu zatím horní komora je, a kterákoli strana chce mít na dění politický vliv, pak nemůže zůstat stranou, musí respektovat realitu. Opak by byl tzv. politický pacifismus. Ano, byl jsem připraven hlasovat pro transformaci nebo rozpuštění Senátu (důkaz viz můj osobní leták, který byl vložen do schránek ve volebním obvodu 68 - link http://www.opalkamiroslav.cz/clanek/volby-do-senatu-2012/43 - zcela dole, třetí strana). Ale napřed musí být politická vůle, ke které může přispět i veřejné mínění. Předkládat však dnes ve sněmovně návrh změny Ústavy ČR (zrušení Senátu), k jehož schválení potřebujete nejméně 120 hlasů poslanců a většinu senátorů, by bylo dnes pouhým plácnutím do vody a snad i zesměšněním se, že nevnímám realitu většinového názoru. A navíc by to odradilo od dalších voleb některé naše voliče. Zatím k tomu nenazrál čas.