Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2014 14:49:22 - zitová

adopce

Já ale ze své zkušenosti z okolí vím, že není problém, že by byl nedostatek pěstounů, ale ve špatně nastaveném procesu osvojení dítěte. Známí pár prošel všemi testy, ale dítě nedostaly, protože by údajně mělo hendicap z jejich zevnějšku (jsou skutečně velice hodně při těle). a druhá věc, jak to budou vnímat děti? Kde berete jistotu, že s tím nebudou mít problém? Jinak děkuji za to, že jste mi odpověděla, toho si vážím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2014 20:07:13 - Božena Sekaninová

Dobrý den, paní Zitová.

Každý proces, každé jednání, ve kterém se rozhoduje o dalším způsobu života a osudu lidí je mimořádně zodpovědný. Na jedné straně legislativní normy pouze vymezují rámec jednotlivých kroků, postupů, šetření a úkonů celého procesu osvojení, na druhé straně do stejného procesu zasahují lidé – úředníci, odborníci a především samotní žadatelé  o osvojení či pěstounskou péči.

Nezlobte se, ale nemohu se vyjádřit ke konkrétnímu příkladu, který jste uvedla, protože jej neznám. Mohu Vám dát za pravdu, že nastavený proces osvojení dítěte není jednoduchý, ale je třeba  vnímat i jeho důležitost.  Vždyť předurčuje budoucí život dítěte na dlouhá léta. Tak, jak jsem vám již psala - bez výjimky, pro vývoj i budoucí život každého dítěte by byla ideální milující, úplná, harmonická a plně funkční rodina. Bohužel, každému dítěti není dopřána. Pokud vím, tak v současnosti se připravuje zákonná novela, která by měla celý proces osvojení dítěte zjednodušit.


Přeji Vám vše dobré a hezký den

Božena Sekaninová