Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2014 13:20:39 - tatanaZ

vláda

Na začátku ANO nechtělo do vlády, vy jste posléze nechtěla být ani ministryní. Jak byste tak hodnotila své působení a myslíte si, že se ANO včetně vás rozhodlo dobře?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.05.2014 20:17:00 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
 

Dobrý den, je pravdou, že jsem se původně chtěla věnovat pouze práci poslankyně, kde bych se mohla úžeji zaměřit na některé konkrétní legislativní změny. Na druhé straně, hnutí ANO 2011, i já jako nestranická poslankyně zvolená pod hlavičkou tohoto hnutí, jsme dostali od voličů opravdu silný mandát a nebylo by proto správné vzdávat se nyní odpovědnosti. Když jsem po koaličních jednáních dostala důvěru stát se ministryní v oboru spravedlnosti (kterému se jako profesorka trestního práva věnuji již desítky let), zvážila jsem všechna pro a proti, a nakonec jsem souhlasila. Náš tým na ministerstvu spravedlnosti připravil již několik potřebných legislativních návrhů a máme přichystánu řadu dalších podstatných záměrů. Bude důležité, jak je dokáži obhájit v legislativním řízení a v Parlamentu. Hodnotit své působení proto nyní, uprostřed výkonu této funkce, považuji za předčasné. HV