PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2014 23:29:04 - Hadac

Můžete to vysvětlit?

Dobrý den, v necelém týdnu odvysílala Nova v hlavním zpravodajství třikrát šot, ve kterém jste měl napadnout reportéra, který vás obvinil ze zneužívání poslaneckých náhrad. Dneska vás dokonce v reportáži spojili s odsouzeným podvodníkem Kohoutem nebo s bývalým agentem STB Zifčákem a řekli, že vás Muzeum dělnického hnutí obvinilo z podvodu. Copak jste Nově neposkytnul vysvětlení a písemné potvrzení, které je na vašich webových stránkách? Proč vám Nova tak okatě škodí, jde z její strany o něco osobního, nebo snad o nynější volby? A víte ještě o někom, na koho by se Nova zaměřila stejným způsobem jako na vás? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2014 3:17:25 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, protože jezdím na setkání s voliči každý den, dostal jsem se ve všech případech k dalším dílkům reportérů televize Nova až v noci ze záznamu. K reportáži Emmy Smetana a Zuzany Štíchové z 28.4. jsem se vyjádřil ve článku na PL Jak média lžou. Michaela Šmídová je další hvězda Novy, která si neumí sehnat informace. Její nekompetentní reportáž z 5.5. pokládá za hlavní sídlo EP Štrasburk. Netuší, že tlumočení se děje většinou přímo v Bruselu nebo Štrasburku (tlumočení na dálku je výjimkou), v Lucemburku sídlí zejména finanční orgány a účtárny EP. Pokud jde o ústav, zabývající se dějinami Evropy, tak to nepovažuji za šťastný nápad, ale v plném rozsahu se tato idea zrealizuje těžko. Šmídová nezná rozdíl mezi platem, náhradami a pokrytím nákladů na kanceláře. Pokud jde o platy, jejich současná výše vznikla jako kompromis, protože v prvním volebním období byly rozdíly mezi platy enormní- Italové 13 000 eur, Češi 2500 eur, Lotyši 1400 eur. Je to tedy věc rovnosti poslanců a členských zemí. I v reportáži ze 6.5. věnované kuriózním případům kandidatur do EP Šmídová zopakovala kauzu s nizozemským bulvárním novinářem Tomem Staalem. Doložil jsem (a televize Nova ode mne dostala příslušné doklady; ČTK a Syndikát novinářů taky), že Tom Staal lhal. V parlamentu jsem byl na konferenci, kterou pořádala poslankyně Taťjana Ždanoka. Ta potvrdila mou účast, stejně jako mluvčí tiskového odboru Marjory van den Broeke. Televize Nova tedy lhala rovněž, protože ty informace, potvrzující mé stanovisko, měla k dispozici. Staalův mikrofon jsem odstrčil až asi po deseti minutách jeho dotírání, kdy si nenechal vysvětlit, že jeho obvinění není pravdivé. Pokud jde o Muzeum dělnického hnutí, policie případ zastavila, nic trestného jsem neudělal. Co je důvodem této dlouhodobé a systematické kampaně proti mně, přesně nevím. Nevím také o jiném případu, kdy by se televize Nova někomu tak dlouho a důkladně věnovala. Ale ukazuje se, že názor Miloše Zemana na určitou část novinářské obce má své důvody.