PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2014 3:07:43 - Hecate

UK

Proč podporujeme nelegitimní vládu v Kyjevě.Připadá mi to jako výsměch obětem fašismu.Děkuji za odpověd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2014 22:14:20 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Česká reprezentace se patrně řídí zásadou „je lépe se mýlit se Spojenými státy, než mít pravdu proti nim.“ Ukázalo se to v minulosti vícekrát (výmluvným příkladem je válka v Jugoslávii, pro jejíž humanitární bombardování se vyslovila dokonce hlava státu). Ukrajina má po "budování demokracie" HDP na úrovni 45% roku 1992, zatímco "diktátorský režim" v Bělorusku má 260% úrovně HDP oproti roku 1992. Přesto česká vláda Bělorusko démonizuje a demokratické přeměny na Ukrajině velebí. Únorový převrat nepomohl obyčejným Ukrajincům, ale jen ukrajinským oligarchům. To, že EU snížila nebo zrušila dovozní cla pro ukrajinské zboží, je její dárek těmto oligarchům. Současná vláda oligarchů je výsměch demokratickým principům, a to mimo jiné proto, že se opírá o podporu fašistů. To, co se stalo v Oděse, nesmí být zapomenuto. USA chtějí za každou cenu obkličovat Rusko, prosadit svoje vojenské základny na Ukrajině a vtáhnout Ukrajinu do NATO. Toto chce i oligarcha Petro Porošenko, pravděpodobný vítěz prezidentských voleb, které proběhnou 25. 5. Česká vláda podporuje linii USA a jsme tam, kde jsme už byli, vraťte se k první větě mé odpovědi. Je to jasný doklad toho, že členství v EU nás neochrání před servilitou českých vládnoucích kruhů vůči USA. Záleží jen na českých občanech, koho si vyberou ve volbách jako svou politickou reprezentaci.
Avizovaná neúčast prezidenta a členů vlády na oslavě Dne vítězství na ruské ambasádě mi připadá nejen hloupá, ale především velmi neuctivá vůči 140 000 sovětských vojáků, kteří padli při osvobození Československa v letech 1944- 1945. Bez jejich nejvyšší oběti by tento prostor byl dávno germanizován a český národ by neexistoval.