PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2014 23:02:40 - Milan Rokytka

NSA a Merkelová

Americká špionážní agentura NSA Angele Merkelové, která je považována za nejdůležitější evropskou političku a nejmocnější ženu planety, její spis, který si na ni v rámci odposlechů mobilu a dalších aktivit založila, nevydala - ač ji o to řádně požádala. EU je tak zřejmě nadále americkým protektorátem o čemž svědčí i tajné vyjednávání obchodní smlouvy EU-USA, která dává všechnu moc do rukou vedení amerických korporací, zatímco evropským spotřebitelům zůstanou jen oči pro pláč. Co s tím může Evropský parlament a konkrétně vy, v případě znovuzvolení, dělat? A co váš spis u NSA, bude asi pěkně tlustý, vydala vám ho?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2014 1:28:36 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Rokytko, začnu tím, že zkratku NSA si mnozí v USA vykládají jako To Nobody Say Anything (nikomu nic neříkej). V Evropském parlamentu vypuknul kolem odposlechů obrovský skandál a za tu dobu, kdy jsem evropským poslancem, se Američané postarali o několik podobných afér, například když se ukázalo, že věznili a vyslýchali v Evropě takzvané teroristy. Byly porušeny všechny normy mezinárodního soužití, ale Američané měli v tomto směru hroší kůži a mají ji i nadále. Systém špiclování po celém světě je hnus a urážka civilizovaných mezinárodních vztahů. Zbigniew Brzezinski mluví ve Velké šachovnici o tom, že EU je ekonomický obr, ale politicky je spíše americkým protektorátem. Luboš Zaorálek mne na zasedání zahraničního výboru obvinil ze lži, když jsem Brzezinského citoval. Když si to přečetl, omluvil se mi. Doufám, že ani on nechce být americkým protektorátem. Američané i NATO řeší po oficiálním konci studené války problém vlastní identity a chovají se, jako by k tomu potřebovali stále nějakého nepřítele. Je důležité si uvědomit, že USA ztrácejí stále více sympatií i v Německu, zatímco Rusko je vnímáno celou polovinou Němců vcelku pozitivně. Jestli budu zasedat v parlamentu i po volbách, obrátím se na novou Evropskou komisi s žádostí, aby se věc odposlechů prošetřila  a vysvětlila. O svůj spis u NSA jsem nepožádal, po pravdě mě to nenapadlo. Vím, že jsem byl předmětem sledování za minulého režimu, ale ani v tomhle případě jsem si nepožádal o nahlédnutí do svého spisu. Nechci vědět, kdo z blízkých na mě donášel, protože nevím, jak bych se s tím faktem vyrovnal.