Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2014 10:37:44 - Plavcová

přistěhovalci

To že je bez práce více Čechů než přistěhovalců je logické, když je nás, zatím ještě většina, Ne? A ještě by mě zajímal váš názor na sociální politiku v tomto směru? Ta totiž podle mě u nás selhala především

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2014 9:08:09 - Mgr. Simeon Popov
Dobrý den, pouze pro doplnění, statistika byla provedena právě vzhledem k poměru počtu nezaměstnaných přistěhovalců a Čechů, k poměru jejich počtu na území ČR. V jiných státech jako je VB a Francie je to však trošičku jinak. Přeci jenom je přistěhovalců v těchto zemích více, a to číslo nezaměstnaných je tam o něco vyšší. Ve věci sociální podpory, pokud někdo splňuje veškeré podmínky (stanovené právními předpisy) pro získání podpory, pak se domnívám, že bych zde žádnou závadu neviděl. V případech zneužívání dávek, a to dle mého názoru dochází spíše ve větším počtu ze strany našich občanů, zpřísnil bych kontroly a sankce. Plošně bych asi nehodnotil, že sociální politika selhala úplně, spíše jde o některá pochybení lokálního charakteru, tj. na některých částech našeho území.