MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2014 16:21:09 - moby

kampaň

Jakou plánujte kampaň? Narážím třeba na ANO, které současnou kampaň do eurovoleb spojilo s možností vyšetření proti rakovině? A jak to vlastně je, když kandidujete jako nezávislý za nějakou stranu? Podporuje vás v kampani?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2014 15:27:59 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den,

O tom se logicky neinformuje. To je jakési know how každého a tajemství. Nevidím důvod, proč bych to Vám a veřejně sděloval.

Každý si volí svůj způsob a použije co uzná za vhodné. Jistě téma onkologického onemocnění osloví mnohé a je tématem zajímavým. Bohužel je to i téma velmi vážné a pro mnohé smutné, takže jako volební téma může být kontraproduktivní. Pakliže bude kandidátem např. na ministra zdravotnictví onkolog, tak si takové téma může zvolit a jistě osloví část voličů. Pokud ale toto téma použije laik nebo jiný odborník, např. na finance, pak to bude zcela mimo rozum a neetické. Obecné téma vyšetření proti rakovině je z odborného hlediska nevhodné, protože takových vyšetření je celé spektrum a má svá specifická využití. Já se domnívám, že takové téma by se nemělo zneužívat v kampani. Bylo by i chybou, kdyby někdo sliboval všem občanům (voličům), že je po zvolení všechny bude vyšetřovat proti rakovině, protože by musel říci i to druhé, kdo to zaplatí. Pokud by chtěl oslovit voliče a získat si jejich přízeň, pak by to musel nabízet zadarmo, protože že by to bylo na úkor ostatní zdravotní péče, tak by se výrazně zatížil rozpočet zdravotnictví a možná by ani na ostatní léčbu nezbylo. A také by občané ČR poté trávili více času po nemocnicích a ordinacích a laboratořích, což mohu odhadnout na měsíc absence v práci ročně. Ona taková preventivní vyšetření nejsou jednoduchá a levná a také mohou člověka negativně zatížit a ovlivnit. Potom se nabízí další otázky, kdo by hradil absenci zaměstnanců, kteří by byli na preventivním vyšetření? Chodili by na vyšetření po své pracovní době? Jak by všechny donutili? Kdo by hradil negativa takových vyšetření? A kdo by odpracoval dobu, která by vypadla u těch všech vyšetřovaných? Jak by to zatížilo zdravotnictví a jak by výrazně stouply náklady na zdravotní péči a kdo by to zaplatil, když stát nemá na standardní péči atd.

K Vaší druhé části dotazu: Senátní volby jsou přeci jen něco jiného. V případě nezávislého (nestranického) kandidáta je to především volba konkrétního známého člověka, osobnosti, kandidáta, který již něco voličům (občanům) dokázal, že něco umí a dělá dobře nebo jaký je a jaké má názory atd. Není to o politické straně, za kterou kandiduje. A podpora strany za kterou kandiduje se očekává a je logická. Bohužel ne všechny strany mají stejné podmínky a stejné finanční možnosti, takže silná a bohatá strana logicky má lepší podmínky a může více ovlivnit situaci a voliče.

Hezký den a děkuji za dotaz

Schwarz