Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2014 10:00:34 - rovno.st

Rovnováha v platech ve BS, OS, VS

Vážený pane poslanče, pokud jste byl v této době jednání PS (novela zákona o vzp), tak se vám omlouvám a beru svá slova zpět. Proč v této problematice nespolupracují více oba výbory VO, VBS. Vždyť ve spoustě činností...co se týče policistů, hasičů, záchranářů jsou dosti podobné, v samém závěru už ne - odměňování. Si myslím, ještě než se schválí ta jejich novela, aby to někdo ve výborech dal do pléna a narovnal stav, včetně výsluh. Vždyť není normální, aby např. vojenský policajt, který dělá jen strážní služba má se všemi příplatky (bydlení, riziko, BP..to jsou taky peníze) má cca 28-30 i víc tisíc čistého. Kolik, má policista PČR hlídkující v ulici? (totéž hasič, záchranář...). Prostě vojáci si předložili novelu a spoléhají na lobbyng ve sněmovně. Vůbec by se měly platy ve státní správě narovnat napříč profesemi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2014 13:52:48 - Mgr. Stanislav Huml
 Nemyslím si, že řešením je typicky český postup - když nemám prase já, ať chcípne sousedovi. Souhlasím s tím, že se platy mají narovnat, ale řešením není torpédovat vojákům jejich novelu.