PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2014 14:18:38 - lucka675

podmínky pro mladé

Myšlenka startovacích pracovních míst a startovacích bytů podle vás zcela zapadla. Jste ale přece taky politik, proč jste ji neobnovil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 21:21:37 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Důvod je prostý. Nejsem členem vlády a nejsem členem českého parlamentu. Od roku 2004 působím v Bruselu a ve své práci europoslance se snažím i o řešení sociálních otázek, viz např. moje zpráva o evropském sociálním modelu nebo pozměňovací návrhy, týkající se mikrokreditů. 
Poté, co havlovsko- klausovský režim zrušil všechny výhody pro mladé lidi, přišla s myšlenkou startovacích bytů a startovacích pracovních míst Zemanova ČSSD. Jako mnoho jiných zemanových slibů byl i tento v tichosti opuštěn a nikdy nebyl realizován. KSČM tuto myšlenku prosazuje stále, ale neměla ani vládní podíl, ani šanci podobné myšlenky prosadit v parlamentu, protože vládní politika šla přesně opačným směrem. Nejpádnějším důkazem je protilidové a ekonomicky iracionální působení ministra Drábka z Nečasova kabinetu.