ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2014 16:42:01 - pavel60

Pane poslanče

poslanci z vládní koalice zase začínají torpedovat zákony namířené proti korupci. V celkém rychlém sledu poslanec za ČSSD z Liberce pan Pleticha dal pozměňovací návrh k zákonu o NKÚ. za účelem znemožnění kontroly nevýhodnosti smluv a tím udělat NKÚ bezbranný a nedůležitý úřad a dále pan poslanec Ivan Pilný přerušit projednávání zákona o povinném zveřejňování smluv. V mém případě mi to připadá jako koordinovaná akce lidi v pozadí , kteří vyvádějí miliardy z veřejných zakázek a ve vládnoucích stranách si již našla nové poslance, kteří budou za ně kopat. Jak to vidíte vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 14:18:50 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den, tak s obsahem tohoto dotazu mohu celkem souhlasit. Ano, ze strany ČSSD to není první torpedování posílení pravomocí NKÚ. Vůbec sociální demokracie začíná být stranou čím dál větších rozporů mezi proklamacemi a skutečnými činy. Řečeno slovy ČSSD : "Ano, chceme referendum, ale ne zas tak úplně. Chceme napravit restituce, ale ne když koaliční partner je proti. Jsme pro prokazování původu nabytého majetku, ale ne zpětně ... no jistě, aktuální dění na ostravské radnici ( a nejen tam ) by některým "demokratům" asi činilo problémy, stejně jako šťourání ve státních institucích, kde si ČSSD dříve dosadila své "povolné".... I silná lobby proti registru smluv se začíná ozývat čím dál více. Je velmi smutným faktem, že jak postupně zjišťuji, lobbistické skupiny ovládají naši společnost více, než jsme ochotni si vůbec připustit. Další dění kolem registru smluv budu bedlivě sledovat.