Ing. Lubomír Toufar

  • SOCDEM
  • Blansko
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 10:03:11 - richard hybš

dvanáctá odbíjí

Nevadí vám, že vás porazily dvě poměrně nové strany/hnutí? Kdy už pochopíte, že vám odbíjí dvanáctá? Vím, že stranický sjezd je až příští rok, ale další volby jsou už letos na podzim. Není na čase vyvodit odpovědnost s poklesu preferencí strany? Je to totiž jev dlouhodobý a eurovolby ho jen potvrdily

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2014 18:27:17 - Ing. Lubomír Toufar

Dobrý den, děkuji Vám pane Hybši za dotaz. Je skutečností, že ČSSD ztratila 3 europolsanecké mandáty proti posledním volbám. Jsem toho názoru, že pro úspěch musí strana a všichni členové pracovat. To nezvládne předseda strany a prvních 8 až 10 kandidátů na eurokandidátce. Nemyslím si, že po výsledku, který byl dosažen je třeba situaci řešit výměnou předsedy strany nebo co máte na mysli. Za výsledky v krajích, městech a obcích nesou zodpovědnost dle mého názoru také hejtmani, primátoři a starostové. V Blansku, kde jsem do konce loňského roku starostoval ČSSD získala prvenství s téměř 20% a v rodné vísce Žďáru na okrese Blansko, kde mám rodnou chalupu vyhrála s 35%. Pokud by výsledky byly podobné ve většině měst a krajů nebo ještě lépe dosažené výsledky jako v Moravskoslezském kraji dopadla by  ČSSD podstatně lépe. Myslím si, že premiér si vede dobře a jediné co strana potřebuje, je aby měl podporu nejen stranických ministrů, ale všech členů.

PS.: ODSka vyměnila vedení a je spokojena se ziskem (ztrátou 7) dvou mandátů.

Srdečně zdraví Lubomír Toufar