Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 10:10:30 - richard hybš

dvanáctá odbíjí

Nevadí vám, že vás porazily dvě poměrně nové strany/hnutí? Kdy už pochopíte, že vám odbíjí dvanáctá? Vím, že stranický sjezd je až příští rok, ale další volby jsou už letos na podzim. Není na čase vyvodit odpovědnost s poklesu preferencí strany? Je to totiž jev dlouhodobý a eurovolby ho jen potvrdily

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2014 10:35:28 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Hybši,

sociální demokracie by měla po opakovaném neúspěchu redefinovat své historicky dlouhodobé ideologické a politické cíle tak, aby byly srozumitelné a důvěryhodné. Veřejnost, domnívám se, nerozumí polovičatým postojům a řešení v oblasti sociální politiky a už vůbec nechápe, a tomu rozumím, vyjadřování k současné mezinárodní politické situaci. Proto si myslím, že je třeba se vrátit k historickým kořenům sociálně demokratických idejí a jasně a srozumitelně s ohledem na současnou situaci se v souladu s nimi vyjadřovat. Sociální politika a solidarita musí mít jasně stanovená pravidla, což jsou i povinnosti pro ty, pro které je určena a v zahraniční politice to nemůže být bezbřehé papouškování tzv. velkého bratra. Na druhé straně je třeba mít na zřeteli, že při mizerné volební účasti ve všech volbách, kdy volič nadává doma u televize, avšak k volbám nejde, má v demokratickém systému ČSSD omezené možnosti počtem mandátů. Personální otázky, které je jistě třeba řešit, budeme řešit na řádném Sjezdu ČSSD. O tom jsem přesvědčen.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna