Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 12:43:33 - marieL.

přeběhlictví zákonodárců

Souhlasíte s tvrzením Pospíšila, že přinesl TOP 09 nové pravicové voliče? KSČM také opět podala ústavní novelu proti takzvanému přeběhlictví zákonodárců. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2014 13:47:15 - Mgr. Herbert Pavera
 Vážený pane,

velmi si vážíme Vašeho zájmu. Jiří Pospíšil je úspěšný politik a bývalý ministr. V kontextu toho, jak se rozhodla TOP 09 společně s hnutím Starostové sestavit kandidátku pro volby do Evropského parlamentu, není kandidatura aktivního a veřejností pozitivně vnímaného politika a exministra, byť bývalého člena ODS, nelogická. Čelo kandidátky opravdu netvořili zasloužilí straníci TOP 09, ale osobnosti, které nemusí být nutně úzce spojené se stranou a hnutím. Ale jsou dlouhodobě uznávanými odborníky na různé oblasti. Bývalý viceguvernér ČNB Luděk Niedermayer je jistě osobností, která nás bude velmi dobře v Bruselu zastupovat, stejně jako třeba senátor a bývalý válečný reportér Jaromír Štětina nebo poslanec a advokát Stanislav Polčák. 

Jiří Pospíšil získal nejvíce preferenčních hlasů, to je jasný fakt. Volili ho pravicoví voliči, kteří tak ale dali hlas nejen jemu, ale také programu a dalším kandidátům TOP 09. Můžete mít výhrady k tomu, že politici kandidují během své kariéry za více než jednu stranu, ale politika není příliš "stabilní svět." Strany se rozpadají, vznikají nová uskupení, a také se s nově zvoleným vedením nebo výsledky ve volbách mění směr politiky i uvnitř jednotlivých "letitých" stran. Vždyť určitě víte, že i Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek kandidovali v minulosti za jiné politické strany, než vytvořili konzervativní a od jiných odlišující se TOP 09, která se stala také stranou, o niž se zajímáte. 


S pozdravem
Adam Kubný